PRIKTIJK 
 
Westerpark

DIAGNOSE EN BEHANDELING


Intakeformulier

Om een goede diagnose te kunnen stellen, zal ik met o.a. met behulp van een vragenlijst een diagnose stellen. Deze vragenlijst gaan we samen invullen tijdens de eerste afspraak.

  

Intakegesprek

In dit gesprek zal u ondermeer worden gevraagd naar uw eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, eventueel menstruatiecyclus, medische achtergrond, werkomstandigheden en alle overige bijzonderheden in het belang van  de behandeling.

Ook wordt dan gekeken naar de uitstraling van uw ogen, teint, huid, nagels, haar, totale lichaamshouding en motoriek.  

Ook is het voelen van de pols en het bekijken van de tong een essentieel onderdeel van de intake en zal gedurende verdere behandelingen ook steeds terugkomen.

Indien nodig zal ik ook bepaalde druk geven op het lichaam om te zien of er delen pijnlijk of extra gevoelig aanvoelen.

Het kan zijn dat u al verschillende therapieën ondergaan heeft of het hele circuit van artsen en ziekenhuizen al doorlopen heeft.


Behandelplan

Op basis van de diagnose stel ik een behandelplan op.

De behandeling kan bestaan uit:

* acupunctuur,

* moxa, moxalamp

* cupping,

* massage,

* voedingsadvies,

* oefeningen thuis. U wilt vast weten hoeveel behandelingen nodig zijn.


Mocht het om lokale pijn gaan in de gewrichten, spieren dan kan het goed zijn dat er na de eerste behandeling al verlichting optreed. Mocht het gaan om interne klachten dan hou ik meestal minimum 6 behandelingen aan om daarna te kijken wat er inmiddels verbeterd is en of het nuttig is om de behandeling voort te zetten.